Lucerne-mix

Hartog___Lucerne.jpgSuper ruwvoer

Vezelrijke voeding is voor de spijsvertering van paarden erg belangrijk. Daarom kiezen paardenhouders voor Hartog Lucerne-mix naast het krachtvoer. De Hartog Lucerne-mix heeft de volgende voordelen:

  • Vezelrijk, dus verminderde kans op koliek
  • Rijk aan natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen
  • Draagt bij aan de voorkoming van OC / OCD
  • Ondersteunt de ontwikkeling van spieren, botten en gewrichten
  • Laag gehalte aan zetmeel en suikers in vergelijking met hooi en kuilgras

Het hoge vezelgehalte van Hartog Lucerne-mix zorgt voor een betere stofwisseling en darmfunctie, wat terug te zien is in de mest van het paard. Paarden blijven ook beter op gewicht en halen meer rendement uit het rantsoen. Hartog Lucerne-mix bevat een beetje melasse met lijnzaadolie. Het resultaat hiervan is een smakelijk en stofvrij ruwvoer dat zorgt voor een schitterende glans..

Natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen
Lucerne-mix bevat meer dan genoeg vitaminen, mineralen en sporenelementen om in de basisbehoefte van het paard te voldoen. De vitaminen en mineralen in Lucerne-mix onderscheiden zich van krachtvoer, omdat deze gehalten in Lucerne-mix puur natuurlijk gevormd zijn.
Volledig verteerbare eiwitten
Eiwitten in (voordroog) kuil en hooi die ontstaan door kunststofbemesting zijn veelal slecht verteerbaar en kunnen nadelige effecten veroorzaken, zoals koliek en dikke benen. Bij luzerne (vlinderbloemige) daarentegen wordt door wortelknolbacteriën de stikstof uit de lucht gebonden, met als resultaat een aminozurenpatroon dat zorgt voor volledig verteerbare eiwitten. Daarnaast speelt het kunstmatige droogproces van luzerne een grote rol in de vertering van eiwitten voor paarden. Door de kortdurende verhitting worden eiwitten voor een deel afgebroken, zodat ze gemakkelijker opgenomen kunnen worden door het paardenlijf.

Samenstelling
De Hartog Lucerne-mix wordt gevormd door vers gehakselde luzerne, vermengd met groen geoogste snijhaver en alexandrijnse klaverbestanddelen. Deze melange is speciaal uitgedacht om een hoog energiegehalte te waarborgen en het eiwitgehalte te reduceren. De toevoeging van melasse met lijnzaadolie zorgt voor extra smakelijkheid en een glanzende vacht.

Voeradvies
Naast (gemiddelde kwaliteit) hooi, Hartog Compact Gras of Hartog Gras-mix:
1,5 - 3 kg per paard per dag
1 - 2 kg per pony per dag
Een volle emmer van 10 liter gevuld met Lucerne-mix is ongeveer 1,5 kg.
TIP: Lucerne-mix is ideaal om door het krachtvoer te mengen. Hierdoor moeten paarden beter kauwen op het krachtvoer, ontwikkelen zij meer speeksel en wordt een betere vertering en rendement van het krachtvoer verzekerd.

 

EUR 14,60

Aantal: